ODRŽIVOST

DIZAJN BUDUĆNOSTI KRUŽNE / CIRKULARNE MODE

Vjerujemo da je održivost nova kreativnost, koja potiče nastanak novih ideja i inovacija, promiče interese korisnika i društva u cjelini.

 

KRUŽNI/CIRCULAR DIZAJN

 

Kružna modna misija koja je započela prije tri godine s jednim anorakom sada je proširena na asortiman jakni koje se 100% mogu reciklirati.

 

Odabir kružnog dizajna način je na koji Napapijri igra svoju ulogu u društvu. Dizajnirana s pristupom bez otpada/zero-waste, naša CIRCULAR serija utire put budućnosti kružne mode.

 

Kada odaberete Napapijri, birate budućnost kroz održivi razvoj. ⁣

 

Nastavljamo istraživati ​​mogućnosti kružne mode kroz INFINITY, naš originalni anorak koja se 100% može reciklirati i sada pripada seriji proizvoda pod nazivom Napapijri Circular Series. Ove jakne prepoznatljive su po prestižnom certifikatu Cradle to Cradle Gold, najnaprednijem svjetskom standardu za sigurne, kružne i odgovorne materijale i proizvode, a izrađene su od ECONYL® obnovljenog najlona. To znači da se ove jakne mogu reciklirati, ponovno koristiti i reinterpretirati.

 

CRADLE TO CRADLE GOLD Certifikat

 

Što je zapravo certifikat Cradle to Cradle Gold, najsuvremeniji svjetski standard za sigurne, kružne i odgovorne materijale i proizvode?

 

Kako bi dobili C2C certifikat, proizvodi se ocjenjuju na temelju ekološke i društvene učinkovitosti kroz pet kritičnih kategorija održivosti: korištenje zdravih materijala, ponovna upotreba, korištenje energije iz obnovljivih izvora, ušteda vode i društveni kriteriji. ⁣

 

S CRADLE TO CRADLE Gold certifikatom, Napapijri je prvi brand koji je uspješno izgradio potpuno kružni/kružni proizvodni sustav u samo četrnaest mjeseci i učinkovito uključio, pregledao, inovirao sve razine svog tehničkog ciklusa. Uz izvanredne rezultate koji mijenjaju igru ​​ne samo za nas, već i za modnu industriju u cjelini, ovaj certifikat je važan presedan u modnoj industriji.




 

BEZ KRZNA I PERJA

 

2015. godine napravili smo svoj prvi, odlučujući korak prema etičkoj modi zabranom krzna i paperja u svim našim artiklima i razvili našu jedinstvenu Thermo-Fiber™ izolaciju, koja je lagana, topla, brzo se suši i, što je najvažnije, potpuno je animal free.

 

ODGOVORNOST

 

Iz našeg lanca opskrbe učimo gdje i kako se trebamo poboljšati, kao i gdje ispravno radimo. Kroz sljedivost i odgovornost, nastavljamo raditi na stvaranju naših proizvoda na etičan i održiv način.

 

ORGANSKI PAMUK

 

Birati budućnost znači i odabrati odgovorno izrađene artikle, odnosno slijediti načela održive mode. Biramo bolja vlakna, organski pamuk, koji smanjuje negativan utjecaj na okoliš. Naša organski uzgojena pamučna vlakna u skladu su s priznatim certifikacijskim standardima s ciljem promicanja najboljih praksi za održavanje zdravlja ekosustava, tla i društva u cjelini.

 

Na taj način želimo odigrati svoju ulogu i na taj način biramo budućnost.