NAPAPIJRI KOLEKCIJA PROLJEĆE/LJETO '24

FOKUS NA OUTDOOR, URBANU ESTETIKU I ODRŽIVOST

KOLEKCIJA

 

Napapijri s ponosom predstavlja svoju kolekciju SS24, inspiriranu jednim od posljednjih netaknutih rajeva na svijetu, Great Bear Lake. Prelaskom Arktičkog kruga točno usred kanadske borealne šume, njegove čiste vode, oštri planinski rubovi i beskompromisni osjećaj slobode pretočeni su u kolekciju koja kombinira stil i izvedbu, estetiku na otvorenom i održive materijale. Kolekcija SS24 vidi putovanja i istraživanja kao okvir za dinamičan i fleksibilan stil života.

 

Lagani komadi s recikliranim detaljima i color block stilovima prihvaćaju kreativnost kroz zabavnu i svježu estetiku. Prijelazni komadi definirani su inspiracijom za radnu odjeću zahvaljujući dinamičnom dodavanju korisnih detalja. Prirodna paleta boja povezuje ovaj smjer dizajna i daje ton grafikama inspiriranim vanjskim prostorima i predmetima poput novih, lagano dizajniranih vodootpornih joggera, kargo hlača, majica s kapuljačom, polo majica i majica. Od kapica do ruksaka i printova na jaknama i košuljama, do bermuda hlačica i praktičnih prsluka, ovi se stilovi poigravaju s klasičnom estetikom na otvorenom i pretvaraju je u svježi pogled na svakodnevnu odjeću, odabirući održivost kao vodeću temu.

 

FOKUSIRANJE NA ODRŽIVOST

 

48% naše linije proljeće/ljeto 2024. napravljeno je od održivih materijala, u usporedbi sa 17% prošle sezone.

 

Ovo je značajan korak u našem nastojanju da do 2030. postignemo 100% materijala iz obnovljivih ili recikliranih izvora, kroz četiri strateška stupa: cirkularnost, održivost, transparentnost i bolji izvori materijala.

 

Prihvaćanje mono-materijalnosti

 

Dizajniranje budućnosti kružne mode ostaje u samom srcu naše kreativne vizije s "Made of One", nizom stilova od jednog materijala dizajniranih za kružnost koristeći samo jedan materijal kako bi se olakšao proces recikliranja.

 

Smanjenjem složenosti sastava naših proizvoda možemo produžiti njihov životni vijek i smanjiti njihov utjecaj na okoliš.

 

Trajnost i transparentnost

 

Naša linija SS24 sadrži inovativne tkanine i tehnologije koje poboljšavaju kvalitetu i trajnost naših proizvoda, a istovremeno smanjuju otpad i emisije. SS24 fokusira se na Dyneema© i Cordura© kao glavne tkanine naše priče Made to Last, kako bi podržali našu predanost dugotrajnim, vrhunskim materijalima vođenim performansama, dok nastavljamo raditi kroz transparentnost kako bismo stvorili naše proizvode na etički i održiv način način. Uz naše karte transparentnosti ikona, Fibretrace® i Good Earth Cotton© koriste blockchain tehnologiju kako bi osigurali punu transparentnost duž proizvodnog lanca. To nam omogućuje da provjerimo porijeklo, sastav i putovanje svakog odjevnog predmeta, sve do trgovine.