NAPAPIJRI SS21

Biramo budućnost kroz održiv razvoj

Vjeran svoj misiji da transformira vlastitu ulogu u stvaranju budućnosti cirkularne mode, NAPAPIJRI predstavlja  kolekciju za proljeće/ljeto 2021. godine kao svoju najodrživiju kolekciju do sada praveći važan iskorak u širenju Izaberi budućnost filozofije brenda. U asortimanu se nalaze cirkularna serija sa 100% reciklažnim jaknama sa prestižnim Cradle to Cradle Certified™ certifikatom, kao i širok izbor artikala izrađenih od organskog pamuka, recikliranog poliestera i najlona.

Napapijri kolekcija za proljeće/ljeto predstavlja multi-dimenzionalno, eklektično istraživanje estetike pejzaža Havaja, “military“ dezen, način života u prirodi kao i održiv pristup. Nadahnuti ovim poigravanjem između starog i novog, prirode i arhitekture, mode i funkcionalnosti, stvorili smo kolekciju čiji su oblici i volumen inspirirani “military” motivima i odjećom za planinarenje u čijoj su novoj interpretaciji korišteni dizajn, održivost i inovacija.

Fokus kolekcija: THE WONDER

THE WONDER kolekcija je inspirirana zadivljujućom arhitekturom starog avionskog hangara u Pearl Harbour-u koji je nedavno postao sjedište američkog nacionalnog instituta za oceane. Ova zgrada u pejzažu Havaja predstavlja mjesto gdje se priroda, arhitektura i održivost prožimaju u skladu i poštovanju. Kolekciju jedinstvene estetike čine praktična i svestrana odjeća sa urbanim izgledom. “Military” detalji su predstavljeni kroz kamuflažni dezen, našivene džepove i kontrastne materijale.

EASE – SUPIMA® kolekcija

EASE kolekcija napravljena je od prestižnog SUPIMA® organskog pamuka koji se uzgaja na malom broju farmi u svijetu. Pored vrhunske kvalitete i udobnosti, odjeća izrađena od SUPIMA® organskog pamuka zadržava svoj oblik i boju duže od običnog pamuka. Military dizajn je predstavljen pomoću boja, detalja i formi.

CIRKULARNA SERIJA – Zlatni “Cradle to Cradle™“ certifikat

Naša kolekcija 100% reciklažnih jakni prepoznata je dodjeljivanjem prestižnog “Cradle to Cradle™“ zlatnog certifikata, najnaprednijeg svjetskog standarda za sigurne, cirkularne i odgovorne materijale i proizvode.

Radi dobivanja ovakve vrste certifikata proizvodi se testiraju u pet najznačajnijih kategorija – obnovljiva energija i emisija ugljika, upravljanje potrošnjom vode, ponovna upotreba kao društvena odgovornost.

Dva modela su predstavljena u ovoj seriji – Cirkularni Rainforest, potpuno reciklažna verzija ikone brenda kao i verzija sa potpunim zakopčavanjem za poboljšanu nosivost.

Napapijri SS21 kolekciju možete pronaći u našem u online shopu ili NAPAPIJRI prodajnim mjestima.